ΤΑ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΦΥΛΛΑ ΕΛΙΑΣ

Στην πατρίδα μας, κατά την διάρκεια του Νοεμβρίου, γίνεται το μάζεμα της ελιάς.             Το ασημοπράσινο δέντρο της ελιάς, από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας, είναι πολυαγαπημένο και ευρέως καλλιεργήσιμο, για το πολύτιμο λάδι του και τις νόστιμες ελιές που είναι η βάση της υγιεινής ελληνικής & μεσογειακής διατροφής. 






Όμως και τα φύλλα της ελιάς, έχουν πολλές "κρυφές" θεραπευτικές ιδιότητες.  που  βελτιώνουν  την κατάσταση της υγείας μας.  Τα φύλλα της ελιάς έχουν αφθονία ενώσεων οι οποίες βοηθούν στη διαδικασία της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος, αυξάνουν την ενέργεια, έχουν αντι-παρασιτικές, αντι-ιικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Αυτά τα φύλλα βοηθούν στην μείωση της αρτηριακής πίεσης, τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και τα επίπεδα κακής χοληστερόλης και αντιμετωπίζουν ασθένειες της στεφανιαίας, ασθένειες που προκαλούνται από βακτήρια, όπως η πνευμονία, η φυματίωση, η γρίπη, ηπατίτιδα, έρπητα και μπορεί επίσης να βοηθήσουν σε λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος και χειρουργικές λοιμώξεις.


Ο κατάλογος των ασθενειών που μπορεί να θεραπευθούν με τις ενώσεις που υπάρχουν  στα φύλλα ελιάς είναι μεγάλη. Χρησιμοποιώντας φύλλα ελιάς σαν τσάι μπορείτε να βοηθήσετε σημαντικά στη βελτίωση της υγείας σας αν πάσχετε από κάποια από τις ακόλουθες παθήσεις:


- Διαβήτη
- Υψηλό ποσοστό λιπών στο αίμα
- Έρπη
- Αθηροσκλήρωση
- Ηπατίτιδα Α, Β και C
- Αρθρίτιδα
- Μηνιγγίτιδα (τόσο από βακτήρια όσο και από ιούς)
- Διφθερίτιδα
- Λιστερίωση
- Ελονοσία
- Έλκος
- Γρίπη
- Φλεγμονή του ουροποιητικού συστήματος
- Λοιμώξεις από χλαμύδια

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΥΓΕΙΙΝΟ ΤΣΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ:


- 15-20 αποξηραμένα φύλλα ελιάς

- 200-300 ml νερό

Βράζουμε το νερό και προσθέτουμε τα φύλλα ελιάς σε αυτό. Βράζουμε  για άλλα 2 ή 3 λεπτά. Κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε 10 λεπτά.   Στη συνέχεια αφαιρούμε τα φύλλα και μπορούμε να το πιούμε ζεστό ή κρύο κι αν θέλουμε προσθέτουμε λεμόνι ή μέλι για να βελτιώσουμε την γεύση του.
                                 

Για να φανεί η ενέργεια  του τσαγιού, θα πρέπει να το καταναλώνουμε σε καθημερινή βάση. Οι υγιείς άνθρωποι πρέπει να πίνουν, καθώς, θα αποτρέψει από την παρουσίαση ορισμένων ασθενειών. 


Υπεραιωνόβια ελιά στον προαύλιο χώρο της Ι. μονής Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη

Νεότερες μελέτες έχουν δείξει ότι το τσάι ελιάς περιέχει ακόμα περισσότερα αντιοξειδωτικά από το πράσινο τσάι!

Έρευνα-φωτογραφίες : Χρυσούλα Ανέστη για ΙΑΤΡΟΣΟΦΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ & ΒΟΤΑΝΟΓΝΩΣΙΑ

ΠΗΓEΣ:
www.healthyfoodstar.com/the-healthiest-tea-in-the-world-olive
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6327681/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6306955/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μελία Αζεδαράχ - Το δέντρο της χάντρας & του Παραδείσου

Πουλμονάρια η φαρμακευτική (Πνευμονική η φαρμακευτική) / Pulmonaria officinalis

ΚΥΔΩΝΙΑ - ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΜΗΛΑ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ