ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ !

Καλώς ήρθατε στις Ιατροσοφικές Αναζητήσεις!


Εδώ ασχολούμαστε με - και ενδιαφερόμαστε να γνωρίσουμε τις - μυστικές ιδιότητες των πραγμάτων με σκοπό την αξιοποίησή τους προς όφελος του ανθρώπου. 

Η Ιατροσοφία, ήταν πάντα η Ιατρική της κάθε εποχής, με προέκταση στο βασίλειο του αγνώστου που το προσεγγίζουμε μόνο γνωρίζοντας πολύ καλά προηγουμένως την ιατρική της εποχής. 
Δεν αμφισβητούμε την ωφέλεια της Ιατρικής για τον άνθρωπο και δεν απομακρύνουμε κανέναν από την αξιοποίησή της. Πιστεύουμε όμως ότι η Φύση έχει κάθε θεραπεία για κάθε πρόβλημα. Η χρήση των χημικών φαρμάκων είναι μια μόνο όψη της, όχι η σπουδαιότερη. Θεωρούμε ότι η καλύτερη θεραπεία σε κάθε περίπτωση, είναι εκείνη που η Φύση παρέχει μέσω ποικίλων τρόπων, οι οποίοι περιλαμβάνουν πρωτίστως την αποκατάσταση στον ψυχοσωματικό οργανισμό της αιτίας του προβλήματος. Γιαυτό και η έννοια της ασθένειας είναι παραπλανητική. Η κάθε δυσλειτουργία έχει γενικά χαρακτηριστικά αλλά και ειδικά. Επομένως δεν θεραπεύεται πλήρως αν αποκατασταθεί η γενική δυσλειτουργία που είναι όμοια σε πολλούς και είναι η "ασθένεια" αλλά όταν αποκατασταθεί η ειδική αιτία που προκάλεσε την ανισορροπία στον ψυχοσωματικό οργανισμό του ατόμου.
Τα αίτια αναζητούνται πάντα στον εσώτερο άνθρωπο γιατί εκεί εδράζονται. Γι'αυτό και καμιά βοήθεια δεν μπορεί να δοθεί αν δεν γνωρίζει 
κανείς, ικανοποιητικά τον εσώτερο άνθρωπο γενικά και ειδικά. 
Η γνώση της μυστικής πλευράς της Φύσης και η αξιοποίησή της ονομαζόταν Ιατροσοφία σε παλαιότερες εποχές. Ο ίδιος όρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σήμερα καθώς ανταποκρίνεται πλήρως στο νόημα που θέλουμε να δώσουμε στην έρευνά μας. Κάθε ερευνητής και κάθε ενδιαφερόμενος είναι ευπρόσδεκτος να συνεισφέρει τις δικές τους σκέψεις, θεάσεις, ικανότητες, σε μια κοινή προσφορά προς τον άνθρωπο που έχει ανάγκη τις δυνάμεις της Φύσης για να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του. 
Σας ευχόμαστε καλή και επωφελή συναναζήτηση και συνοδοιπορία στα ιατροσοφικά μυστικά του κόσμου! 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΠΑΛΙΟΥΡΟΣ Ο ΑΓΚΑΘΩΤΟΣ Ή ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ Τ΄ΑΓΚΑΘΙ

Πουλμονάρια η φαρμακευτική (Πνευμονική η φαρμακευτική) / Pulmonaria officinalis

Βάλσαμο .Υπερικόν το διάτρητον - Hypericum perforatum